ÖVRIGA

Övriga riksomfattande och europeiska tävlingar

Förutom de redan nämnda tävlingarna hålls en del övriga tävlingar i Sverige. Däribland finner vi exempelvis Amatörkval Masters (som dock inte håller någon tävling år 2011), Nationella seriespelet, Riksmästerskapen och SGF Senior Tour. Internationellt sett är Sverige värdland för European Amateur Team Championship, en tävling där medverkande från hela Europa spelar om vinnartiteln. Övriga europeiska mästerskap är bland andra International European Championship, International Matches, European Nations Championship och Evian Masters Juniors Cup.

Juniortävlingar

Är man däremot Junior och vill tävla i golf finns tävlingarna JSM, Skandia 2G, Skandia Cup, Skandia Stars, Skandia Tour, Skol-Sm och Tinius Cup.

JSM klubblag etablerades år 1996 och själva formatet på tävlingen förändrades fram till år 2007 och tävlingen spelas nu i fyra omgångar; två kvalomgångar, slutspel och final.

Skandia 2G är en tävling som ska vara öppen både för medlemmar och övriga och spelformen i tävlingen är 18 hål greensome poäng-bogey. Tävlingen genomförs under en dag och tävlingen i sig har som upplägg att de deltagande klubbarna ska ha så många startande par som möjligt under ett dygn, och för de vinnande ligger 50 000 svenska kronor i potten.

Skandia Cup skiljer sig från de ovan nämnda genom att vara världens största golftävling för juniorer och är en breddtävling på klubbnivå där alla upp till 16 år kan delta.

Är man född 1992 eller senare hålls tävlingen Skandia Stars och där kan man endast tävla om man kvalificerat sig genom de tävlingar som pågår i Skandia Tour. Lagen består av tolv spelare sex flickor och sex pojkar.

I samarbete med Svenska Golfförbundet, Skandia och Svenska Skolidrottsförbundet (SSIF) arrangeras Skol-SM i golf där gymnasieskolor och högstadieskolor spelar på skilda banor och max antal startande skolor per spelplats är 24 stycken.

Tinius Cup är en tävling som hålls årligen och är ett utbyte mellan svenska och norska tjejjuniorer och själva tävlingsupplägget grundades ur projektet Tjejer & Golf år 1999, med syftet att öka antalet golfande tjejer. Målgruppen representerades av tjejer mellan 13 och 16 år och tävlingen ger dem möjlighet att skapa ett kontaktnät med både svenska och norska spelare. De tävlande får även lära sig strategin i golftävlingar, samt lära sig om hela arrangemanget utöver tävlingen.