MASTERS

Masters Tournament, även kallad US Masters, är en golftävling ämnad för inbjudna golfspelare. Den hålls årligen på Augusta National Golf Club i Augusta, Georgia, Usa. Klubben bjuder dels in spelare som kvalificerar sig, men de går främst efter fastställda premisser för valet av spelare som ska tävla. Den allra första Masters Tournamenttävlingen hölls år 1934 och spelas varje år i april. Grundaren av själva tävlingen är Clifford Roberts och Bobby Jones, varpå Jones tillsammans med den legendariske golfarkitekten Alistair MacKenzie, var de två som designade banan. Detta gör banan till en av de mest legendariska golfbanorna i världen. Själva banorna skiljer sig till vissa delar från vanliga tourtävlingar. Till exempel så har områdena för greenen väldigt många platåer och är mycket snabba. Bunkrarna på banan är också svårare än vanligt.

Utöver detta finns ett flertal övriga regler som inte gäller själva spelandet/tävlandet. Publiken har också en del restriktioner de måste följa för att över huvud taget få vara åskådare. Exempelvis får de inte ha med sig någon bok och reklamloggan på vattenflaskor måste tas bort. Eftersom tävlingen inte har någon sponsor får det heller inte förekomma någon reklam alls på banorna. Journalister får inte vistas innanför repen, även om de får det på övriga tävlingar. Kammar man hem vinsten i US Masters får man den äran att bära en grön kavaj som även står som symbol för tävlingen.

Ytterligare en speciell detalj är att man får köa upp till 15 år för att försäkra sig om att få en biljett till US Masters. Det är faktiskt så att denna tävling är en av de svåraste tävlingarna världen över att kunna få biljetter till.